Gå til hoved-indhold

Historie

Huset er fra begyndelsen et andelsselskab, opført af en række private borgere i 1892, som syntes at byen manglede et sted at holde valgmøder (Venstre), Alkoholfrie fester, bønnemøder, samt gymnastik og dilettant.

Ifølge de gamle vedtægter kunne man ikke leje huset, hvis man tilhørte den politiske højrefløj (Socialdemokratiet). Disse vedtægter er dog siden hen ændret og tilpasset, således at vi nu har nogle tidssvarende vedtægter.

Huset blev opført i 1892, og blev første gang ombygget og moderniseret i 1950'erne, og derefter ca. hver 20 år, nemlig i 1970'erne og nu senest i 1997 / 1998.

I dag fremstår Jerup Forsamlingshus som supermoderne med nyt køkken (godkendt af Levnedsmiddelkontrollen), nyt indgangsparti med handicaptoilet og personale rum, samt nye toiletter.

Alt arbejdet i forbindelse med den seneste ombygning og modernisering er kun blevet til, med velvillig hjælp fra anonyme sponsorer, handlende, og gode frivillige hjælpere, håndværkere og arkitekter i Jerup og opland.

Det kan bestyrelsen ikke takke nok for.

 

Andelsselskabet  Jerup Forsamlingshus blev af Told og Skat  regnet for en erhvervsdrivende virksomhed, og skulle derfor betale selskabsskat af evt. overskud i selskabet, og indsende et godkendt regnskab hvert år efter generalforsamlingen, og når der kom nye medlemmer af bestyrelsen, skulle selskabet hver gang indsende rettelserne til Erhvervs og Selskabsstyrelsen.
Samtidigt havde andelshaverne en hæftelse i huset, og det ville bestyrelsen gerne have væk,

Bestyrelsen besluttede derfor at forsøge at få forsamlingshuset lavet om til en forening, da man så kunne slippe med indberetninger mm. samt slippe for at betale selskabsskat. Så der blev lavet et udkast til de nye vedtægter som du kan se her.

Vedtægterne blev herefter godkendt ved den ekstra ekstra ordinære generalforsamling den 16. 05. 2008 hvorved Andelsselskabet Jerup Forsamlingshus blev nedlagt, og de nye vedtægter for foreningen Jerup Forsamlingshus blev godkendt.

 De nye vedtægter kan ses her